Thalloderma Shop
01/29/17 17:15
(http://radiomilena.com/)

Роджър Федерер спечели Australian Open

Роджър Федерер завоюва титлата от Откритото първенство на Австралия по тенис. 35-годишният швейцарец победи в класически финал в Мелбърн своя отколешен съперник Рафаел Надал с 6:4, 3:6, 6:1, 3:6, 6:4.

Така рекордът в Шлема бе увеличен на 18 титли и принадлежи на Роджър, който стана и най-възрастният шампион в такъв турнир в Оупън ерата на тениса. Федерер триумфира за пети път в Мелбърн и по този начин изравни постижението си от US Open. Маестрото има повече титли само от “Уимбълдън”- 7, а веднъж е печелил и “Ролан Гарос”.

Финалът Федерер – Надал бе първи на турнир от Големия шлем от 2011 г. насам. В осемте им досегашни срещи на такова ниво испанецът имаше 6 победи, Роджър вече има три, пише Кросс. Швейцарецът п одобри малко и общия си баланс срещу Надал и той вече е 12 победи срещу 23 на Рафа.

Най-добрият български тенисист Григор Димитров се изкачи до 13-ото място в световната ранглиста след класирането си на полуфинал на Откритото първенство на Австралия. Димитров достигна за първи път в кариерата си до топ 4 на турнира от Големия шлем в Мелбърн, но загуби драматично в пет сета от Рафаел Надал (Испания) след почти 5-часова битка на корта. С успеха 25-годишният българин увеличи актива си в класацията на АТП на 2765 точки.
Димитров стартира Откритото първенство на Австралия на 15-ата позиция, но вече изпревари испанеца Роберто Баутиста-Агут и Ник Кириос (Австралия), Жо-Вилфрид Цонга (Франция).
Швейцарецът Роджър Федерер, който беше 17-и в класацията на АТП преди Откритото първенство на Австралия, обаче, спечели трофея днес, с което прогресира до десетото място с 3260 точки.
Българинът все пак от утре ще запише най-предно класиране от 28 юни 2015 година, когато беше 11-и в света.
Надал прогресира до шестата позиция с 4385 точки, а Анди Мъри (Великобритания) води убедително с 11540 точки.

Публикувана на 01/29/17 17:15 http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/sozu2TA5-uk/

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване