Thalloderma Shop
01/30/17 10:28
(http://radiomilena.com/)

Българската позиция за неформалното заседание на Европейския съвет в Малта

Правителството одобри българската позиция за предстоящото неформално заседание на Европейския съвет на 3 февруари във Валета, Малта. Страната ни ще бъде представена от президента Румен Радев.

Дискусията ще се фокусира основно върху предизвикателствата, свързани с външните аспекти на миграцията, като се очаква приемането на Декларация от Валета. Принципното разбиране на България е, че е необходимо ефективно прилагане на всеобхватен набор от мерки в областта на миграцията и защитата на външните граници. Предложенията, съдържащи се в проекта на Декларация от Валета, съответстват на този подход и поставят акцент върху запазването на бдителността по отношение на всички миграционни маршрути. От особена важност е ангажиментът на всички държави-членки за създаване на подходящи условия, насърчаващи връщанията и реадмисията на мигранти, включително чрез разработването на единен списък на „сигурни трети страни/страни по произход” извън ЕС.

Във формат ЕС-27 държавните и правителствени ръководители ще обсъдят и темата за общото бъдеще на Съюза, отчитайки обявеното намерение на Великобритания да стартира формално преговори за излизане от Съюза, както и предстоящото отбелязване на 60-ата годишнина от подписването на Договорите от Рим. България подкрепя идеята за Европа като съюз на сигурността, основан на принципа на солидарност и взаимопомощ, и категорично се обявява против концепциите за „многоизмерна Европа” или „Европа на различните скорости”.

 

Публикувана на 01/30/17 10:28 http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/cThXJL9WaxE/

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване