Thalloderma Shop
01/30/17 06:00
(http://www.klassa.bg/)

САЩ: Косово трябва да създаде собствена армия

 Новата американска администрация на президента Доналд Тръмп смята, че Косово трябва да създаде собствена армия и очаква Белград да признае независимостта на Косово, преди да влезе в Европейския съюз, съобщава БГНЕС.
. С встъпването в длъжност на Доналд Тръмп няма да има промени в политиката на Вашингтон спрямо Косово, тя ще остане същата, съобщават медиите в Прищина. В документите, посветени на предстоящите реформи в американската отбрана, ръководителят на Пентагона Джеймс Матис е написал, че Косово трябва да изгради собствени въоръжени сили, защото „Сърбия ще признае Косово преди двете страни да влязат в ЕС“. Бъдещата косовска армия ще трябва да отговаря за сигурността на страната и нейната териториална цялост, но за целта ще са необходими законодателни промени, е отбелязал още Матис. Неговата позиция се подкрепя и от президента на страната Хашим Тачи, който също така са надява, че американската администрация е занапред ще подкрепя Прищина. БГНЕС припомня, че Косово обяви своята независимост през февруари 2008 г. Тя е призната от САЩ и повечето страни-членки на Европейския съюз. Едно от основните условия пред Сърбия за нейната евроинтеграция е помирение със съседите и на първо място това включва признаването на независимостта на Косово.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване