Thalloderma Shop
02/01/17 05:36
(http://www.klassa.bg/)

И Австрия забранява бурките

 Австрия също се нареди сред страните, които подкрепят забраната за пълно забулване на публични места. Партиите от управляващата центристка коалиция предвиждат въвеждане и на по-строги политики за държавните служители, носещи шалове и други религиозни символи, предадоха световните медии, 

Поддръжниците на забраната смятат, че пълното забулване пречи на пълноценната открита комуникация между хората, Забраната ще засегне около 150 жени, живеещи в Австрия. От туристическия бранш смятат, че промяната ще спира посетителите от Залива. 

Мерките се приемат като опит за борба срещу набиращата все по-голяма популярност „Партия на свободата”.

Миналият месец германският канцлер Ангела Меркел коментира, че пълното забулване трябва да бъде забранено в Германия "където е възможно".

Сред останалите европейски страни, които подкрепиха забраната са Белгия, България, където забраната е пълна. В Италия, Испания и Швейцария забраната е на регионално ниво. През ноември тази година законопроектът премина в долната камара на Холандия. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване