Thalloderma Shop
02/08/17 07:04
(http://www.klassa.bg/)

МРРБ: В тунел „Ечемишка“ ще се работи на 24-часов режим

 Максимална мобилизация и работа на 24-часов режим в тунел „Ечемишка“ на АМ „Хемус“, разпореди министърът на регионалното развитие и благоустройството Спас Попниколов, който се включи лично в последното заседание на комисията в Агенция „Пътна инфраструктура“.
Тя бе сформирана в неделя, за да проучи състоянието на авариралото съоръжение и да набележи мерки за пълното му обезопасяване.
Сред предложените различни варианти на проектантски решения, беше избрано старата осветителна конструкция в тунел „Ечемишка“ да бъде демонтирана с цел максимално бързо възстановяване на движението в тръбата за София. Преценено бе, че укрепване на съществуващата конструкция би отнело по-дълго време и няма да гарантира 100 процента безопасност.
Срокът, даден за възстановяване на движението, е 12-14 февруари. 
Шофьорът, загубил сестра си в инцидента в тунел „Ечемишка“, ще съди Агенция "Пътна инфраструкура", съобщава Нова тв. Мъжът също беше ранен, след като осветително тяло падна върху автомобила му.
Николай Николов споделя, че няма никакъв спомен за фаталния за 67-годишната Елена миг. „Даже и не разбрах, че е паднало отгоре и чак, когато излязох от колата, разбрах какво е станало. В следващия момент излязох да търся сестра си, защото видях, че я няма на предната седалка, където седеше. Отворих вратата и я видях чак на задната седалка, промушена с желязото. Телефон не можех да намеря, от катастрофата беше изхвърчал някъде. Колите наоколо спряха, помолих ги те да звънят. Опитах се желязото да извадя, но просто не можах“, разказва през сълзи Николай пред Нова тв.
Той каза още, че един от полицаите, отзовали се на сигнала за инцидента му разказал, че многократно сигнализирал служители на Агенция „Пътна инфраструктура“ за опасните лампи.
„Те му казали: „Не си ти човекът, който да ни казва какво да правим“, допълва Николай.
Според него виновна за смъртта на сестра му е именно пътната агенция. Заканва се да ги съди. Не само заради паметта на Елена, но и заради всички загинали при нелепи инциденти, станали, защото някой не си е свършил работата.
Николай обаче се съмнява, че виновни ще бъдат намерени. „Ако има виновен, той ще е много ниско долу. Ще кажат, че някой технически не е минал да осъществи контрола и това ще е“, твърди потърпевшият.
А трагедията в „Ечемишка“ е можела да бъде по-голяма. Падналата конструкция се опряла в асфалта и така е задържала останалата част от лампите и гредите. В противен случай щели да паднат и другите осветителни тела. Съоръжението е в експлоатация от 1984 г., добавя Нова тв.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване