Thalloderma Shop
02/09/17 15:53
(http://dariknews.bg/)

103 председатели на ОбС дискутираха повишаването на административния капацитет

103-ма председатели на Общински съвети от цялата страна се събраха в Пловдив за 15-то Общо събрание на Националната асоциация на председатели на общински съвети. Старейшина №1 за града под тепетата Савина Петкова поздрави своите колеги за свършеното през 2016 г., като отбеляза че организацията е успяла да насочи приоритетно своите усилия към развитие и надграждане на административния капацитет.
 
„Обученията и семинарите през изтеклата година не бяха от полза само на председатели и общинските съветници. Асоциацията фокусира своето внимание и към обучение на звената, пряко подпомагащи нашата работа като председатели. Това бе едно добро решение, което способства както за повишаване на административния капацитет, така също бе и полезна обмяна на опит между отделните администрации“, заяви пред своите колеги Петкова. По думите й добрите резултати могат да се постигнат само чрез екипност и диалог и загърбване на партийните пристрастия.
 
Освен председателите на форума присъства и зам.-кметът на Пловдив Розалин Петков, председателят на Контролния съвет на Националното сдружение на общините в България д-р Емил Караиванов, а също така и представители на Националната асоциация на секретарите на общините.
 
Зам-кметът Розалин Петков сподели, че като представители на местното самоуправление, Общините и Общинските съвети трябва да продължат диалога си по отношение на добрите политики, свързани с развитие и модернизация в съответствие с интересите на гражданите. Надявам се да продължим и занапред все така ефективно да реализираме ясно, отговорно и компетентно местно управление, допълни още той. 
 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване