Thalloderma Shop
02/09/17 08:05
(http://dariknews.bg/)

Болна жена се нуждае от помощ

Тежко болна жена от Велико Търново се нуждае от помощ, алармира 66 - годишният Любчо Ботев, който се грижи за нея. Втори месец заради  бюрократични процедури 57-годишната Росица Шейнова преживява с пенсията на мъжа си, който е пенсионер по болест и получава 150 лв. Парите са крайно недостатъчни за двамата. Само токът  за миналия месец е бил 100 лв. Ботев обясни, че двамата нямат пари дори  за храна.

Търновката имала онкологично заболяване. Преди 4 години Росица се разболяла от рак на гърдата и била оперирана. След химиотерапията обаче получила силни болки в окото и било установено, че има увреден зрителен нерв. Жената бързо ослепяла и с двете очи, а заради увреден прешлен на гръбначния стълб,  от края на  миналата година е напълно неподвижна на легло.

"Заради онкологичното заболяване бе освидетелствана с 80 % нетрудоспособност и вземаше 200 лв пенсия. След като състоянието й се влоши и се залежа, се наложи да бъде освидетелствана отново и  ТЕЛК  определиха 100 % инвалидност. От януари обаче пенсията й е спряна, докато минат процедурите по отпускането на по-високия  размер", разказа Любчо Ботев. Процедурата ще отнеме  3-4 месеца, а двамата нямат пари да живеят. По тази причина отчаяният мъж обикалял по фирми, банки и медии със зов за отпускане на заем, докато бъде възстановено изплащането на пенсията на Росица. "Настоявам за пари на заем, не за безвъзмездна помощ. Ще се издължим след като получим пари, но сега са ни нужни средства, защото не знам как ще оцелеем”,  твърди Ботев. Той е категоричен, че ще се издължи и се надява добри хора да откликнат на молбата за помощ и да помогнат.
 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване