Thalloderma Shop
02/09/17 13:56
(http://dariknews.bg/)

Манолова: Изграждането на паркинг е решение за огромните опашки на "Капитан Андреево"

Изграждането на съвременен паркинг е трайното решение за огромните опашки от ТИР-ове и автомобили на ГКПП "Капитан Андреево", заяви днес омбудсманът Мая Манолова.

Километрична колона от камиони на "Капитан Андреево"


6 км е към момента опашката от камиони там. Омбудсманът Мая Манолова отчете какво са свършили за два дни ангажираните с проблема служби. "Със сигурност няма аз да обработвам камионите и да стоя на гласите на митническите служители и да следя колко бързо го правят те. Моят ангажимент е да накарам институциите да работят. Мисля, че това се случи, защото в понеделник опашката беше близо 18 км, а сега е 6", посочи Манолова.

На Капитан Андреево обработиха 1523 камиона за 24 часа


"Има проблеми с турската страна, където беше спирана работа в две поредни нощи, но имам уверение, че митническите служители са работили максимално интензивно да бъдат обработвани камионите", допълни омбусманът. По нейни думи генералното решение на проблема с опашките би било изграждането на съвременен паркинг, който да предоставя нормални условия за престой и изчакване на шофьорите, изкарващи прехраната си с тежък труд.
 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване