Thalloderma Shop
02/09/17 08:34
(http://dariknews.bg/)

Националният отбор по спортна акробатика е на лагер в Горна Оряховица

Разширения състав на националния отбор по спортна акробатика е на подготовка в Горна Оряховица. Тренировъчният лагер е първи етап от подготовката на тима и е от 4 до 10 февруари. В подготовката са включени  за възрастова група 11-16 -  двойка жени – Теодора Кръстева и Теодора Георгиева – "Нефтохимик 2011“ Бургас с треньор Гергана Белчева Денева,  смесена двойка – Анислава Караджова и Ивайло Люцканов – "Акро Нова“ Горна Оряховица с треньор Николай Михайлов. За възрастова група 13-19 години в тренировъчния лагер участват четворка мъже – Алекс Владимиров, Мартин Василев, Красимир Цветанов и Иван Александров – СК "Олимп“ Лом, с треньор Росен Войнов; двойка жени – Виктория Чобанова и Никол Стефанова –"Нефтохимик“ Бургас с треньор Гергана Белчева Денева и смесена двойка – Мариела Костадинова и Панайот Димитров – "Нефтохимик“ Бургас с треньор Гергана Белчева Денева.

Състезателите провеждат своята подготовка под контрола на селекционера на националния отбор по спортна акробатика Драгомир Драганов.

"Избрахме да проведем тренировъчния лагер в Горна Оряховица, защото тук се намира един от най-добрите центрове като спортна база и е с прекрасни условия за работа. И не случайно в спортният календар на БФСА за 2017 година е включено Регионално състезание и Държавно първенство с домакинство Горна Оряховица. БФСА има подкрепата на местното ръководство и персонала на Общинското предприятие "Младежки дейности, спортни имоти и прояви”, които от своя страна предоставят едни прекрасни условия за работа в залата. За в бъдеще БФСА ще търси възможности за обезпечаване на такива тренировъчни лагери и провеждането им именно в Горна Оряховица”, сподели националният селекционер Драгомир Драганов.

Най-важното събитие през 2017 за националния отбор  е Европейското първенство в Полша, което ще се проведе от 10 до 20 октомври. За акробатите предстоят  и много международни турнири.

Горна Оряховица ще бъде домакин на Държавното първенство от 30 юни до 1 юли. То  ще бъде второ контролно състезание за определяне на окончателния състав на националния отбор.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване