Thalloderma Shop
02/09/17 15:29
(http://dariknews.bg/)

Още четири подлеза във Велико Търново са почистени и дезинфекцирани

Още четири подлеза във Велико Търново вече са почистени и дезинфекцирани.

През днешния ден служители на общинското предприятие "Зелени системи” работиха в подземните пешеходни съоръжения, намиращ се в района на автогара "Юг” и до въжения мост в квартал "Чолаковци”. До края на седмицата ще бъде почистен и подлезът до Mall Veliko Tarnovo, а вчера това бе сторено с тунелните алеи под булевард "България” и улица "Полтава”.
 
В началото на седмицата кметът Даниел Панов назначи комисия, която да провери състоянието на всички подлези във Велико Търново. Първата от набелязаните мерки бе дезинфекцията им. Работата ще продължи с частични ремонти на електроинсталациите и осветлението. При нужда ще бъдат ремонтирани и отделни елементи от пешеходната инфраструктура – стълбища, плочки, парапети.

Подземните пешеходни тунели, макар и често да стават обект на вандализъм, са безопасни. За последните две години Община Велико Търново е възлагала четири пъти извършването на частични ремонти заради хулигански прояви.
Извън експлоатация, поради отпаднала необходимост, е само подлезът в Южната промишлена зона, намиращ се района на бившата база на "Дървообработване ВТ”.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване