Thalloderma Shop
02/09/17 14:30
(http://dariknews.bg/)

Потвърдиха "доживотен затвор без замяна” за Стрелеца от Лясковец

Великотърновският апелативен съд потвърди присъдата за "доживотен затвор без замяна" на Окръжен съд-Велико Търново по делото "Стрелецът от Лясковец”. Съдът определя Петко Петков за виновен за това, че на 14 март 2014 г., около 6 часа в Лясковец е умъртвил баретата Емил Шарков, и е застрашил живота на още петима служители на МВР по време на провеждането на полицейска операция на територията на Областната дирекция на МВР във Велико Търново. Осъденият ще изтърпи наказанието  при първоначален специален режим в затвор.

Петко Петков ще трябва да заплати 380 000 лв. кръвнина на съпругата, дъщерята и родителите на убития Емил Шарков и 10 000 лв на единия от ранените барети, заедно с лихвата. Петков е осъден и да заплати направените по досъдебното производство разноски в размер на 33 814,95 лева по сметката на Великотърновска окръжна прокуратура, направените по съдебното производство разноски в размер на 3297,31 лева по сметка на Окръжен съд Велико Търново, държавна такса върху уважения размер на гражданските искове в размер на 15 600 лева, както и 5 лева за служебно издаване на изпълнителен лист в случай на невнасянето им.

Решението подлежи на обжалване и протест пред Висшия касационен съд в 15-дневен срок. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване