Thalloderma Shop
02/09/17 14:30
(http://dariknews.bg/)

Пречиствателната станция за питейни води може да бъде доизградена?

 В Сливен се очакват много инвестиции по Оперативна програма „Околна среда“ и с проект ВиК дружеството ще може да  довърши пречиствателната станция за питейни води. Това заяви председателя на Българска асоциация по водите инж. Иван Иванов.

По думите му довършването на пречиствателната станция е най- спешно и най- важно за ВиК – дружеството, както и за всички жители на града. Сливен е един от малкото големи градове в страната, където няма пречиствателна станция за питейни води. „До 3-4 години трябва да се подмени голяма част от водопроводната и канализационна мрежа и да се подобри качеството на питейната вода”, коментира още инж. Иванов.

Това стана ясно на третата поредна годишна среща на Българската асоциация по водите, и представителите на членуващите в нея  ВиК оператори, чийто домакин е Сливен.  ВиК Сливен ще кандидатства и с проекти за  подмяна на водопроводи и изграждане на канализация. В момента се подготвя се апликационната форма. До месец ще има оценка колко средства са необходими за реализация на тези проекти, както и  какъв е  най – ефективният начин за отстраняване на съществуващите ВиК – проблеми на града. 

На срещата бяха представени нови технологии за управление на ВиК – мрежите. Сред тях оборудване за откриване на течове чрез сателит, и системи, позволяващи със  специални очила да се вижда състоянието на водопроводите под земята.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване