Thalloderma Shop
02/09/17 08:05
(http://dariknews.bg/)

"Топлофикация" обещава да пусне парното във всички квартали в столицата още днес

До довечера се очаква да се възстанови топлоподаването в източните квартали на София, които вече няколко дни са без парно, обещават от "Топлофикация".

Дървена ваканция за учениците в 6 столични квартала


Заради аварията днес и утре е обявена принудителна ваканция за учениците от всички части на "Младост", "Студентски град", "Витоша", "Дървеница", "Мусагеница" и част от "Малинова долина". Някои от абонатите в тези квартали нямат парно и топла вода още от неделя, когато стана първата авария в топлопреносната мрежа на столицата.

От "Топлофикация София" твърдят, че аварията е станала след токов удар в една от станциите. От ЧЕЗ обаче отричат проблем с електрозахранването да е довел до тежката авария.

Възстановено е топлоподаването в "Люлин" и "Надежда"


Днес се очаква представители на двете дружества да се срещнат, за да изяснят какво точно се е случило. Заради безпрецедентното аварийно спиране на парното от понеделник министерството на енергетиката, КЕВР и Столичния общински съвет започват проверки в "Топлофикация". Ако се открият нарушения, ще бъдат наложени глоби.
 
Междувременно омбудсманът Мая Манолова призова всички засегнати от аварията за период по-дълъг от 48 часа, да подадат жалби.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване