Thalloderma Shop
02/09/17 21:16
(http://dariknews.bg/)

Хаос в отчетите за контрол над бездомните кучета в София

Хаос в отчетите за контрол над бездомните кучета в София. Оказва се, че за последните четири години над 5000 кучета от приютите изобщо не са отчетени и никой не знае каква е съдбата им. Годишно общината харчи над 2 милиона лева за контрол над популацията. Екип на NOVA провери за какво се харчат парите.
 
Над 5000 кучета с неясна съдба в отчетите – сметката прави общинският съветник от София Марта Георгиева.

Осиновено от търновски приют куче „кара сърф" с новите си стопани в Швейцария

 
Сборът на всички кучета, оставащи в приютите през последните четири години, е малко над 6500. Общият им капацитет е за 1500 , т.е. за тези години се натрупват малко над 5000 кучета извън капацитета. Именно те се губят някъде в сметките.
 
Общинарите са отчели броя кучета, заловени от улиците, отчели са онази част от тях, която връщат след кастриране там, както и онези животни, които хората осиновяват. Никъде не се виждат кучета, умрели в приютите.

Военен кове къщички за бездомни кучета

 
Според Марта Георгиева, общината умишлено премълчава съдбата на хиляди кучета, за да не стане ясно, че повечето от животните умират. Според нея високата смъртност би обезсмислила политиката с приютите и усвояването на над 2 милиона годишно.
 
Ден след интервюто на NOVA дават нови цифри. За пръв път пред журналист излиза броя умрели животни за четирите години - 2482. Дали обаче това е истината?

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване