Thalloderma Shop
02/10/17 21:09
(http://dariknews.bg/)

Европа трябва да бъде променена, но не и разрушена

За да се пребори с популизма, Европа трябва да се промени, но не и да се разрушава ЕС, заяви новият председател на Европейския парламент Антонио Таяни, цитиран от ТАСС.

Полша иска реформа на ЕС, която да повиши ролята на страните членки


След среща с Ана Мария Пастор Хулиан, председател на долната камара на испанския парламент, Таяни каза, че политиците трябва да разберат "защо много европейски граждани гласуват за партии, обявяващи се срещу ЕС". Причината е, че има проблеми, и за гражданите е важно да се намерят решения, призна той.

Председателят на ЕП призова да се скъси дистанцията между европейските граждани и институциите. "Време е да отговорим на въпросите им", подчерта той. "Важно е да работим заедно и на неформално равнище", добави Таяни.

Могерини поиска от САЩ да се въздържат от намеса в политиката на ЕС


Коментирайки отношенията с Вашингтон, председателят на Европейския парламент подчерта, че САЩ са приятели на Европа.

"Това са исторически силни отношения, ние имаме общи ценности, идеи и език", посочи той. "Ще видим какво ще стане", добави Таяни и заяви, че ЕС е готов да изслуша идеите и предложенията на американската администрация.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване