Thalloderma Shop
02/10/17 06:27
(http://dariknews.bg/)

Забравиха Дупница за общото събрание на ВиК - а асоциацията

Асоциацията по ВиК в Кюстендил ще проведе първото си заседание за годината. То е насрочено за 2 март 2017 година от 13.00 часа в залата на областната администрация.
В поканата публикувана на сайта на областна администрация обаче не фигурира името на община Дупница и кмета инж. Методи Чимев. На заседанието в началото на март ще бъдат разгледани отчет за бюджета на водната асоциация за 2016 година и отчет за работата й. В дневния ред е включен и проект за бюджет за настоящата година. В отчета се посочват действията за присъединяването към Асоциацията по ВиК на общините Дупница и Сапарева баня. Както е известно община Дупница се присъедини към структурата миналата година.
С цел завършване на реформата във ВиК отрасъла, което ще доведе до възможност на всички общини в региона да кандидатстват за отпускане на европейско финансиране за изграждане на нова ВиК инфраструктура, продължават да се водят разговори и да се правят постъпки за присъединяването и на Община Сапарева баня към обособената територия се казва в годишният отчет за дейността.
Интересен е факта, че община Дупница не фигурира в списъка с поканените за редовното заседание. Поканени са кметовете и председателите на общински съвети на Кюстендил, Бобов дол, Кочериново, Рила, Бобошево, Невестино и Трекляно. Дупница не фигурира и в графата с членовете на ВиК Асоциацията с процентното съотношение и размера на вноските за 2017 година описани в проекта на бюджета за 2017 година.
Не е ясно защо община Дупница не фигурира в плановете на бюджета за 2017 година, не е ясно и каква сума ще трябва да плати за членството си във ВиК Асоциацията. Припомням, че на 20 октомври 2016 година на заседание на Асоциацията беше гласувано приемането на община Дупница, след като преди това на 24 юни ОбС Дупница даде разрешение за включване. Не е ясно и на какъв етап са преговорите с община Сапарева баня за включване в Асоциацията.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване