Thalloderma Shop
02/10/17 13:52
(http://dariknews.bg/)

Нови наредби за прием и за водене на регистър на детските градини действат в Община Г.Оряховица

Нова наредба за прием в общинските детски градини прие Общинският съвет в Горна Оряховица. Тя определя реда и условията за прием на деца в детските градини на територията на Общината. Нормативният документ е съгласно закона за предучилищното и училищно образование и Наредба №5 за предучилищното образование и обхваща процесите по кандидатстване, класиране, записване, отписване и преместване на деца от детските градини. Описани са и необходимите документи за кандидатстване, както и обстоятелствата, които дават  предимство при прием.

Общинският съвет прие  и наредба за водене на регистър на общинските детски градини и центрове за подкрепа за личностно развитие на територията на Община Горна Оряховица. В нея се определят обстоятелствата, които подлежат на вписване в регистъра, както и условията и реда за водене, поддържане и достъп до него. Регистърът е публичен и се поддържа от Община Горна Оряховица. На вписване в него подлежат всички детски градини и центрове за подкрепа за личностно развитие, които са на територията на Общината.

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване