Thalloderma Shop
02/10/17 10:56
(http://dariknews.bg/)

Община Пещера ще плаща 1200 лева на нахапан от куче

Компенсация от 1200 лева трябва да плати Община Пещера на 73-годишен жител на града, нахапан жестоко от бездомно куче. Пострадалият е спечелил делото в Районния съд в Пещера, където му е присъдено обезщетение от 3000 лева. Окръжните магистрати го потвърдиха, но коригираха сумата. Решението е окончателно.

Възрастният човек бил нападнат от бездомното животно на 10 февруари миналата година. Малко преди 19 часа вечерта минавал край бензиностанция, когато едро и силно псе му скочило без причина. Той изпаднал в паника, започнал да вика за помощ. В следващия момент бил повален от кучето. Ударил главата си и само шапката, която омекотила удара, го спасила от тежка травма, както разказа в съдебната зала. Не помни колко пъти е бил ухапан, но имал рани по подбедрицата на левия крак и по лявата ръка. Дрехите му били разкъсани, включително якето.
Спасили го притекли се на помощ непознати младежи. Те успели да пропъдят насъбралата се глутница, а после спрели преминаваща кола, която откарала пострадалия в Спешна помощ. Лекарите направили ваксини за бяс и тетанус и се погрижили за раните. Оттогава нападнатият не смеел да излиза сам, а като видел куче, изпадал в паника.

Възрастният човек, който е с прекаран инсулт и е хипертоник, разказа още, че живее в този квартал и там проблемът със скитащите животни е сериозен. Озверели от глад, някои нападат и деца, и възрастни.

Защитата на общината изтъкна, че мъжът е бил пиян, както е посочено и в медицинската анамнеза, затова не е успял да се защити. Освен това няма данни кучето-нападател да е имало ушна марка, тоест – не е бездомно. Тези доводи обаче не бяха приети от магистратите.
 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване