Thalloderma Shop
02/10/17 11:47
(http://dariknews.bg/)

"Топлофикация София" ще обезщети хората от източните квартали за дните на аварията

Клиентите на "Топлофикация София" ЕАД, които бяха засегнати от аварията на магистралния топлопровод на "Цариградско шосе", ще бъдат обезщетени още в сметките си за месец февруари, без да е необходимо да подават заявления за това. Това информират от дружеството.
 
В тази връзка няма и краен срок за подаване на искания от такъв характер.

Възстановено е топлоподаването в столичните квартали

 
Общите топломери в абонатните станции съхраняват данните за 160 параметъра за работата на съоръжението, както и за потреблението в съответната сграда и показанията не се нулират към 1 март.
 
Компанията ще предложи на принципала в лицето на Столичния общински съвет да бъдат обезщетени всички клиенти на топлорайон "София Изток", които останаха без отопление и топла вода в резултата на мащабната авария, независимо дали става дума за 48 или повече часове.

Престъпна небрежност или саботаж в Топлофикация-София?

 
 В момента се разработва методика за изчисление на обезщетенията, съобразена с общите условия на дружеството и тя ще бъде предоставена за разглеждане и одобрение от Столичен общински съвет.
 
Размерът на обезщетенията ще бъдe посочен на отделен ред в месечните съобщения за февруари, които абонатите ще получат след 15 март.

Столична община ще сезира прокуратурата за аварията в Топлофикация-София

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване