Thalloderma Shop
02/11/17 06:49
(http://dariknews.bg/)

Австрийски концерт ще има на хълма Трапезица

Концерт в рамките на Австрийски музикални седмици ще има на историческия хълм Трапезица  във Велико Търново.  През тази година събитието, което вече  е традиционно за старата столица и се провежда в партньорство с посолството на Австрия в България ще има ново място за изява.

Вторият летен сезон на българските оперни театри “Сцена на вековете” ще бъде друг акцент от богатия културен календар на старата столица за 2017 година.  От  8 юли до 8 септември всеки уикенд на крепостта “Царевец” ще бъде представен по един нов за старата столица спектакъл. Държавните опери във Варна, Пловдив, Стара Загора, Русе и Бургас са партньори в мащабната културна проява и ще  представят свои спектакли на сцената на историческия хълм. Балет, класическа опера, рок-опера и мюзикъл са жанровете, на които  любителите на изкуството във Велико Търново и гостите на града ще могат да се насладят през лятото. За първа година в “Сцена на вековете” ще се включи и Музикално-драматичният театър “Константин Кисимов”.

През тази година ще се проведе и  вторият международен фестивал на историческите възстановки. Ще бъдат отбелязани и две кръгли годишнини -  820- годишнина от коронясването на цар Калоян и 810 години от неговата кончина по време на обсадата на Солун.

Традиционните културни прояви във Велико Търново ще останат в културния календар. Сред тях са  20-ото издание на Международния фолклорен фестивал, 22-рият Петропавловски събор и “Балкан фолк”. Ще има и Биенале на църковните изкуства, както и Музикален арт фест на китарата на паметника "Асеневци".

300 000 лева са предвидени за събитията от Културния  календар на Велико Търново в бюджета на Общината за 2017 г.

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване