Thalloderma Shop
02/11/17 06:36
(http://www.klassa.bg/)

Венецуела просрочила нефтени доставки за $750 млн. за Русия и Китай

 Държавната нефтена компания на Венецуела PDVSA в последните месеци не е спазила сроковете за доставки на за Русия и Китай на обща стойност 750 млн. долара, съобщава Reuters.

За руската "Роснефть" и китайската CNPC не са били доставени навреме 45 партиди с 3,2 млн. барела суров петрол и 10 млн. барела течни горива. Сред причините за просрочията са прекъсвания в работата на нефтени рафинерии в латиноамериканската страна, недостатъчен обем на хранилищата, забавяне на източването на танкерите и проблеми с логистиката.

Основният проблем на PDVSA е силният спад на добивите на петрол, които са на 23-годишен минимум, достигнал до ниво от 2,5 млн. барела на денонощие.

Междувременно парламентът на Венецуела определи като незаконна и нарушение на конституцията сделката за продажба на дял от Petromonagas на "Роснефть". Руснаците и държавната PDVSA са съсобственици във фирмата , добиваща ежедневно по 130 хил. барела свръхтежък петрол, съобщава местното издание Universal. През миналата година "Роснефть" закри сделката по увеличаване на дела си в съвместния проект до 40%, като купи още 23,33% от Petromonagas за 500 млн. долара.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване