Thalloderma Shop
02/11/17 06:49
(http://dariknews.bg/)

Над 40 ловци се включват в Международния турнир „Свети Хуберт“и

Повече от 40 ловци са претендентите за тазгодишната шампионска титла и престижната купа „Йозеф Хинек Майер“ от популярния международен турнир. Четвъртото му издание ще бъде днес и утре в местността Бесапарските ридове край Пазарджик. То е с рекорден награден фонд от 7000 лева, събрани от спонсори, съобщиха организатори от Ловно-рибарското сдружение „Сокол-1893“.

Идеята на състезанието, което се провежда по строги правила, прилагани в цял свят при турнирите „Свети Хуберт“, е демонстрирането на висока ловна етика и култура, грижа за природата и нейното опазване. Надпреварата е за тандема ловец-куче, а умението им да работят в екип се оценява високо. За събитието са подготвени 300 фермерно отглеждани фазана, които са разселени в дните преди най-голямото ловно събитие за годината.

Наградите ще бъдат връчвани в категории за мъже, жени в клас „работен“, както в отделен клас за млади кучета. Първите трима във всяка от тях ще получат купа, медал и грамота. Награждаването ще бъде на гала-вечеря в неделя, в програмата на която е предвиден и традиционният конкурс „Мис Диана“ за най-атрактивна ловджийка. Сред силните претендентки и в турнира, и в конкурса, са световната шампионка Зорница Николова и носителката на титли от поредица ловни състезания в страната и в чужбина Гергина Вълева.

Силна конкуренция се очаква и сред представителите на силния пол. И за едните, и за другите победата ще е трудно постижима и по друга причина – сложен терен с малко укрития за дивеча и мокър от стопилия се сняг. И заради професионалното и взискателно международно жури. Негов председател е Танко Ранделов, комендант – Кирил Александров, членовете са български и сръбски опитни оценители на ловните умения на екипа ловец и куче.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване