Thalloderma Shop
02/12/17 08:14
(http://radiomilena.com/)

Владимир Койлазов получи Оскар за технологични ефекти

Владимир Койлазов получи “Оскар” за разработения от него софтуер. Той е първият българин получил престижната награда досега. 38-годишният компютърен специалист бе отличен за оригиналната идея, проектиране и реализация на технологията V-Ray от българската софтуерна компания Chaos Group. Това е програма за 3D визуализации – генериране и обработка на триизмерни изображения, която вече има много разновидности. Различни версии на софтуера са използвани при хитови продукции като „Аватар”,„Игра на тронове”, „Дедпул”, „300: Възходът на една империя”, „Господарка на злото” и много други. В Chaos group Койлазов е съдружник заедно с Петър Митев. Централата на дружеството е в България, като има поделения в САЩ, Япония и Южна Корея.

Владимир Койлазов получава специална гравирана плоча, каквато получават победителите в подкатегория „Наука и инженерство”.

Церемонията за „технологичните Оскари” (Sci-Tech Oscars) се проведе на 11 февруари 2017 г. в Бевърли Хилс, Калифорния. Обикновено тези награди се връчват две седмици преди големите „Оскари”, които тази година са на 26 февруари в „Долби тиатър” в Лос Анджелис.

Публикувана на 02/12/17 08:14 http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/6-FRVOLeocM/

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване