Thalloderma Shop
02/12/17 18:08
(http://radiomilena.com/)

Григор Димитров вдигна трофея на Sofia Open

Григор Димитров  вдигна трофея на Sofia Open. За радост на над 12 000 зрители в препълнената “Арена Армеец” най-добрият ни тенисист победи на финала Давид Гофен от Белгия със 7:5, 6:4. За българина това е шеста титла в кариерата. Той записа 14-та победа от 15 мача от началото на сезона. Григор печели за трети пореден път срещу Гофен.

В много интензивен и напрегнат мач българинът взе първия сет със 7:5, водеше с 5:0, но напрежението надделя и Гофен почти изравни – 5:4. Григор обаче взе сета с 6:4. Залата избухна в аплодисменти, а Григор се разплака и отиде да прегърне родителите си и хората в щаба си. Купата му връчи служебният премиер проф. Огнян Герджиков.

Победата дойде след час и 38 минути игра в “Арена Армеец”, в която зрителите бяха изпълнили не само местата, а и стъпалата на част от секторите в залата.

Със спечелените точки от успеха българинът ще се изкачи до №12 в света, задминавайки Томаш Бердих. Именно Гофен пък е 11-ти на съвсем малко пред родната гордост. И за двамата през следващата седмица предстои участие на турнира от сериите АТП 500 в Ротердам.

Публикувана на 02/12/17 18:08 http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/VCcSlde7iPc/

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване