Thalloderma Shop
02/12/17 10:24
(http://dariknews.bg/)

ОФК "Павликени“ дари средства за лечението на бивш свой футболист

Управителният съвет на ОФК "Павликени“ дари 500 лева за лечението на Захари Минчев, бивш футболист на клуба. Бившият играч в отборите на "Червено знаме“, "Етър“ и "Лудогорец“ Захари Минчев е болен от рак  стана ясно през седмицата от публикация във "Фейсбук" на дъщеря му Мира Захариева, която моли за помощ. Тя съобщава, че футболистът се нуждае от ежеседмични ампули с обезболяващи, като едната струва 500 лева.

Захари Минчев е член на Футболен клуб "Червено знаме“ – Павликени в периода 1988 – 1990 г. и участва в две поредни първенства на единната "Б“ РФГ. Той се състезава във футболния тим под ръководството на старши треньора Кирил Фурнигов и помощник-треньор Илич Митранов през първия сезон и при старши треньор Иван Зафиров с помощник Банко Илиев през втория футболен сезон.

По време на първото си футболно първенство в Павликени Захари Минчев участва в 19 футболни срещи и реализира 2 гола за клуба в домакински мач срещу отбора на "Локомотив“ – Русе и като гостуващ отбор срещу ФК "Арда“ в Кърджали.

В следващото първенство той вече е един от най-активните павликенски футболисти и участва в 37 срещи. Реализира 5 гола, което го нарежда на пето място сред голмайсторите на Павликени. Така спомага за класирането на "Червено знаме“ на 14-то място и съответно за оставане в "Б“ РФГ. Това е последното първенство, в което клубът носи името "Червено знаме“. От 15 октомври 1990 г. той е преимунуван на ФК "Павликени“.

Банковата сметка за лечението на Захари Минчев е: IBAN BG66UNCR70001522769484
УниКредит Булбанк: UNCRBGSF

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване