Thalloderma Shop
02/12/17 18:24
(http://dariknews.bg/)

Парливият газ на летището в Хамбург вероятно е лоша шега

Парливият газ на летището в Хамбург вероятно е лоша шега, според пожарникарите, които отхвърлиха наличие на "терористични" мотиви за инцидента, предаде АФП, позовавайки се на ДПА.

При проверка на сградата те намерили там празна опаковка от дразнещ газ от типа спрей с пиперлив или сълзотворен газ. Това предполага, че съдържанието му вероятно е било разпространено умишлено и после се е разнесло чрез климатичната система на летището.

"Явно се превръща в мода да се изпразват такъв тип спрейове" на обществени места, посочи началникът на пожарникарите Норберт Куш.

По-рано днес летището в Хамбург бе временно затворено след изтичане на неизвестно вещество, раздразнило очите и предизвикало дихателни проблеми при около 70 души. Полетите бяха преустановени, а цялата сграда беше евакуирана. Някои самолети, приближаващи към летището по това време, бяха насочени към други летища, допълва Ройтерс.

Движението на влаковете към летището също временно беше преустановено. Летището в Хамбург е петото по големина в страната. През него преминават над 1 милион пътници месечно.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване