Thalloderma Shop
02/12/17 10:15
(http://www.klassa.bg/)

Премиерът: Извънредният вот на 26 март така или иначе ще бъде оспорен

 Служебният премиер Огнян Герджиков предупреди, че извънредният вот на 26 март така или иначе ще бъде оспорен, независимо дали държавата ще успее да въведе машинно гласуване, или избирателите ще пуснат хартиена бюлетина, съобщава БНТ.
Премиерът инспектира работата на митническите служители на пункт "Кулата" и съобщи, че в понеделник ще бъде възстановено движението по магистрала "Хемус", след инцидента в тунел "Ечемишка" преди седмица.
Нагласата на премиера Огнян Герджиков е служебния кабинет да управлява до 27-ми април, но ако се наложи и по-дълго. За смяната на половината от областните управители в страната Герджиков каза, че е търсил баланса, а не политическа чистка.
Той обеща в понеделник да бъдат оповестени резултатите от проверките на всички тунели в страната, които започнаха след трагичния инцидент в тунел "Ечемишка".
Вече нещата са почти 100 процента завършени. В понеделник се пуска автомагистрала „Хемус", това съм го приел като обещание, денонощно се работи. Така че въпрос просто на ден и половина, два, обяви Герджиков.
Служебният премиер посети ГКПП "Кулата" заедно с министъра на вътрешните работи Пламен Узунов и министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Христо Алексиев. Те инспектираха работата митническите служители и срещнаха с представители на съвместния контактен център, в който работят българо-гръцки екипи.
Удовлетворен съм от работата на митническите екипи. Аз видях как добре работят съвместно, това ми направи впечатление и това е пример за взаимодействие между съседни страни членове на ЕС, заяви премиерът.
Вътрешният министър Пламен Узунов увери, че е в непрекъснат контакт с гръцките си колеги заради опитите на гръцките фермери да блокират българо-гръцката граница.
При посещението на граничния пункт "Кулата" единствената забележка отправена от премиера бе за лошата хигиената на работните места на граничните служители, на които препоръча да си измият прозорците.

segabg.com

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване