Thalloderma Shop
02/12/17 07:48
(http://radiomilena.com/)

Северна Корея изстреля балистична ракета към Япония

Северна Корея е извършила пореден ракетен тест. Изстреляна е тази сутрин от въздушна база в провинция Северен Пхьонан балистична ракета от типа „Нодон“ с обсег до 1,3 хил. км. Тестовата ракета е изминала 500 километра и е паднала в Японско море. Американският президент Доналд Тръмп увери Япония, че тя има пълната подкрепа на Съединените американски щати след изстрелването на балистична ракета от страна на Северна Корея.„Искам просто всеки да разбере и напълно да знае, че Съединените американски щати застават зад Япония, техен важен съюзник, на 100 процента“, заяви Тръмп по време на съвместна пресконференция с японския министър-председател Шиндзо Абе. От своя страна Абе осъди изстрелването от страна на властите в Пхенян като „недопустимо“.

През януари Севернокорейският лидер Ким Чен Ун предупреди, че подобни тестове се очакват във всеки момент, а изпълнението им идва дни след критиките на новия министър на отборната на САЩ – Джеймс Матис. По време на посещението си в Южна Корея той предупреди Северна Корея, че при използване на ядрени оръжия, Америка е готова да отговори подобаващо.

Всичко това се случва в момент, в който световните медии информираха, че американското правителство е решило да предостави хуманитарна помощ на Северна Корея заради големите наводнения в страната от миналата година. Двете държави не поддържат дипломатически отношения.

 

 

Публикувана на 02/12/17 07:48 http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/vyEu-UGggPY/

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване