Thalloderma Shop
02/13/17 08:56
(http://dariknews.bg/)

18-ият „Живот без дрога“ ще е през април, но вече приемат заявки за участие

18-тото издание на инициативата за превенция на наркоманиите сред младите хора „Живот без дрога“ ще се проведе през месец април. Това съобщиха от пресцентъра на ОДМВР-Разград, институцията е инициатор и основен организатор на събитията.
Живот без дрога“ включва областен конкурс за авторска песен с послание срещу дрогата и спортен модул.
Музикалният конкурс ще се проведе на 26 април от 18 часа в Общинския културен център в Разград. В него могат да участват ученици от 5 по 12 клас от всички училища в област Разград. Участниците трябва да изразят своето послание с авторска песен по темата, индивидуално или групово. Допускат се за участие и кавър-версии на песни, съобразени с тематиката на конкурса, като те се оценяват само за изпълнение. Жури ще определи най-добре представилите се и ще връчи награди за: най-добър текст; най-добра музика; най-добро изпълнение – вокално-инструментални групи, вокални групи и индивидуално и за най-добро изпълнение на кавър. Заявки за участие в конкурса и текстовете на песните се приемат до 24.03.2017 г. в ЦРД – Разград, гр.Разград ул.”Марица”№7. Справки и допълнителна информация на тел.: 0878 542819 и  0878 542810.
Спортният многобой, който е част от инициативата „Живот без дрога“ за шеста поредна година, ще се проведе на 28 април от 9,30 ч. в спортна зала „Лудогорец“.За участие в спортния модул се допускат отбори от 6 човека – 3 момчета и 3 момичета, разпределени в две възрастови групи: - 5 и 6 клас и 7 и 8 клас. Всяко училище може да определи по един отбор от възрастова група, който ще участва в състезанията.  Отборите се състезават в занимателни спортни игри, при които се изисква бързина, точност и сила. Жури ще определи най-добре представителите се отбори и ще връчи награди. Награда за най-оригинален плакат ще връчат от Общинския съвет за наркотични вещества – Разград. Заявки за участие в спортното състезание се приемат до 24.03.2017 г. в ОДМВР Разград, ул. “Кирил и Методий” № 8 и на телефон 084/642267, 0888 137792 – пресцентър.
Целта на инициативата „Живот без дрога“ е осъществяване на превенция на разпространението и употребата на наркотични вещества сред подрастващите и насочване на младите хора към осмисляне на свободното им време чрез поощряване на творческите и спортните им изяви като алтернатива на рисковото поведение.
Партньори на Областна дирекция на МВР – Разград в организацията на „Живот без дрога“ са: Музикална школа ”Илия Бърнев”, Център за работа с деца – гр. Разград, отдел ”Образование” при Община Разград, РИО на МОН, Драматичен театър „Антон Страшимиров”, Общински културен център – гр.Разград и УСШ „Руси Бухтев” - Разград.
Финансирането на инициативата е изцяло чрез дарители от местния бизнес. Дългогодишни спонсори на инициативата са “Амилум – България” ЕАД и “Балканфарма - Разград” АД, като чрез тяхната финансова помощ се осигуряват награди на отличилите се и предмети с логото на инициативата за всеки участник. Инициативата “Живот без дрога” е отворена за партньори и за спонсори, подкрепящи идеята и имащи отношение към проблема – уточняват от ОДМВР-Разград.
 
 
 
 
 
 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване