Thalloderma Shop
02/13/17 09:33
(http://dariknews.bg/)

Вижте каква е най-новата схема на телефонните измамници

Телефонните измамници стават все по-изобретателни, предупреждават от полицията. Най-актуалната схема в момента е да се представят за служители на реда и да събират данни за жертвите предварително, като казват, че са служители на държавни институции и обновяват данните на своите потребители, посочва БНТ.

Психолози обясняват защо ало-измамниците успяват да омагьосат жертвите си

 
От главна дирекция "Национална полиция" съветват хората да не предоставят личните си данни по телефона.

Възрастен мъж „изгоря” с близо 20 000 лева

 
До момента са задържани общо 13 извършители, заяви Златка Падинкова от ГД "Национална полиция"
 
"Измамниците са концентрирани в три населени места на територията на страната. Това са Плевенска област, Великотърновска и Русенска. В Плевенска област най-популярен е град Левски. Във Великотърновска са Горна Оряховица, Павликени и с. Камен и в Русенска област е Ветово", посочи тя.

Телефонни измамници отмъкнаха 34 000 лева от бивш разузнавач

 
"Ние постоянно говорим, казваме, че никой не иска предоставяне на пари. Няма държавна институция, която да иска предоставяне на пари по телефона или да се хвърлят през тераса, балкон, да се оставят до кошчета за боклук, но в крайна сметка хората продължават да се връзват и да предоставят паричните средства, които искат извършителите", допълни още тя.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване