Thalloderma Shop
02/13/17 19:17
(http://www.klassa.bg/)

Корнелия Нинова: БСП няма да прави коалиция с ГЕРБ

 Лидерът на БСП Корнелия Нинова беше категорична, че партията няма да прави коалиция с ГЕРБ след парламентарния вот на 26 март. Пред БНР тя коментира, че това, с коя формация да се коалира БСП, ще се решава след изборите с допитване до всеки член на партията.

Тя посочи, че един от начините БСП да покаже, че е готова за промяна, е участието в кандидат-депутатските листи на общественици, журналисти, интелектуалци, които не са били пряко свързани с партията. По думите й това не крие риск за в бъдеще, защото "те милеят за България" и за националния интерес.

Нинова заяви, че приоритет на партията е с общи усилия да се сложи край на „паралелната държава“:
"Това съдържа всичко – борба с корупцията, въвеждане на правила във всички сектори и възмездие за тези, които не спазват правилата. Народът иска истината за прехода и края на тази паралелна държава, която преходът създаде", заяви тя.

Лидерът на БСП обясни, че "политически" не са се отказали от ревизията на плоския данък, но на този етап няма как да стане. "Обсъждахме няколко варианта като един от тях беше необлагаем минимум. Това щеше да струва на държавата 1,2 млрд. лева. и преценихме, че на този етап няма как да се компенсира това. Затова поетапно пристъпихме към високо облагане на хора с високи доходи", заяви тя.





segabg.com

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване