Thalloderma Shop
02/13/17 04:14
(http://dariknews.bg/)

Хизбула призова за план за връщането на сирийските бежанци

Ръководителят ливанската шиитска партия Хизбула Хасан Насрала призова правителството да координира действията си с Дамаск, за да помогне на сирийските бежанци да се върнат у дома. По неговите думи големи райони от Сирия вече са безопасни.

В телевизионно обръщение той посочи, че бежанците не трябва да бъдат принуждавани да се приберат, но "низ от победи" на силите на Башар Асад са направили конфликтната държава по-безопасна.

Лидерът на Хизбула е оптимист, щом САЩ са управлявани от "идиота" Тръмп


"Военните победи в Сирия, най-новата сред които е победата в Алепо, остави много безопасни и тихи пространства", заяви Насрала. Той призова за "сътрудничество, което да върне по-голямата част от тези бежанци в своите градове и села, за да живеят те у дома си, а не в палатки или по улиците".

ООН ще съдейства за създаване на механизъм за контрол на примирието в Сирия


Ливан прие над 1 милион сирийски бежанци от началото на конфликта през март 2011 г.

Хизбула е ключов съюзник на правителството на Асад и техните войници се бият редом срещу опозиционните сили, включително и по време на повторното превземане през декември на втория по големина град в страната Алепо.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване