Thalloderma Shop
02/14/17 06:39
(http://www.klassa.bg/)

Джъстин Трюдо и Доналд Тръмп са обсъдили търговските връзки

 Министър-председателят на Канада Джъстин Трюдо е пристигна в понеделник в Белия дом във Вашингтон за преговори с американския държавен глава Доналд Тръмп. Преговорите между тях бяха фокусирани върху въпроса за свободна търговия между Съединените американски щати и северния им съсед.
Трюдо се стреми да създаде икономически връзки, избягвайки напрежение по въпроси като имиграцията, по който двамата влизат в рязко противоречие.
Тръмп призова към „реципрочна“ търговия с Канада и към изграждането на „мостове“ за търговия през границата, с което изглежда, че смекчава предишната си твърда риторика относно търговията. „Америка е наистина с късмет, че има съсед като Канада“, заяви Тръмп по време на съвместна прес-конференция със министър-председателя на Канада Джъстин Трюдо и приветства възможността за „изграждането на дори още повече мостове“ в търговията.„Ние разбираме, че и двете ни страни са по-силни, когато обединим сили по въпросите за международната търговия“, посочи Тръмп. 
„Канада винаги е разбирала, че сигурността на канадците е една от основните ѝ отговорности“, заяви Трюдо. „Но същевременно ние ще продължим да следваме нашата политика на откритост към бежанците, без да застрашаваме сигурността“, добави той. Междувременно Тръмп защити своето решение да затвори границите на САЩ за бежанци и граждани от седем, населявани предимно с мюсюлмани държави, сочейки, че „не можем да позволим грешните хора вътре“. „Това е позиция на здравия разум. Ние ще я следваме“, посочи президентът на САЩ. 
Канадският премиер стана третият чуждестранен лидер, приет от новия президент, откакто той встъпи в длъжност на 20 януари. Преди това Тръмп проведе срещи с британския министър-председател Тереза Мей и японския си колега Шиндзо Абе.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване