Thalloderma Shop
02/15/17 05:42
(http://www.klassa.bg/)

Бангалор е най-динамичният град в света

 Бангалор е най-динамичният град в света, показват данни от класацията на консултантската компания JLL. Градът измества Лондон, който оглавяваше класацията през предходните две години, както и Сан Франциско, който беше начело през 2014 г.

Компанията оценява градовете според социално-икономическото им развитие, пазара на бизнес имоти и развитието на технологиите, образованието и околната среда, които поддържат дългосрочната динамика на градовете. 

Данните показват, че в топ 10 и в класацията като цяло попадат най-много градове от Азия. Второто място е за Хо Ши Мин Сити, следван от Силициевата долина в САЩ. На четвърта позиция е Шанхай, на пета – Хайдарабад, на шеста – Лондон, на седма – Остин, на осма – Ханой, на 9-та – Бостън, а на десета – Найроби.

Лондон е най-динамичният град в Европа, следван от Париж, който е класиран на 17-то място, Дъблин – на 28-мо, и Стокхолм – на 30-то.

В топ 30 попадат още Мелбърн, Пекин, Сидни, Манила, Сиатъл, Мумбай, Ханджоу и други.

Повече европейски градове попадат в групата на мегаполисите, които тепърва ще се установяват на картата на най-динамичните населени места. Сред тях са Копенхаген, Хелзинки, Амстердам, Берлин, Мюнхен и още няколко града в Германия.

Токио и Сеул се сриват в позициите си в класацията на най-динамичните градове заради икономическите проблеми в краткосрочен план и застоя на пазара на бизнес имоти.

Сингапур също губи позиции заради корекцията на пазара на бизнес имоти, макар и да запазва силни позиции по отношение на перспективите пред дългосрочното развитие. Подобна е и тенденцията в Хонконг, отчита компанията.

Зрелите пазари Лондон, Ню Йорк, Париж и Лос Анджелис се адаптират към новата икономика на иновациите и се сблъскват с все по-острата конкуренция на средноголеми градски центрове, установили се като глобални технологични центрове, както и развиващите се мегаполиси, се посочва в доклада.  

По статията работиха: Миглена Иванова, редактор Бойчо Попов

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване