Thalloderma Shop
02/15/17 06:05
(http://www.klassa.bg/)

Елена Йончева: БСП се реформира, затова влизам в предизборната битка в листите й

 Журналистката Елена Йончева се съгласила да оглави листата на БСП в Хасково, за да може да разследва как се охранява българската граница, след като бъде избрана за депутат в 44-ото Народно събрание, обяви тя във вторник. Йончева призна, че и преди е получавала предложения от различни партии да влезе в политиката, но уточни, че не ги е приемала, защото политиците се постарали тази дейност да се свързва с непочтеност и задкулисни игри. Тя приела предложението на лидера на БСП Корнелия Нинова, за да използва познанията си, придобити, докато правела журналистически разследвания в Близкия изток. Като мотивация за влизането си в политиката журналистката посочи промените в БСП и убеждението си, че партията действително се реформира. Доказателство за това било, че партийният лидер вече ще се избира с общ партиен вот. При Станишев имаше проблеми, бяха допуснати грешки, но не ме карайте да правя анализи, уточни Йончева. Тя обаче отказа да коментира темата, тъй като заедно с Тома Томов и проф. Иво Христов били поканени да оглавят партийни листи, но от гражданската квота, а не като членове на БСП и затова не можела да анализира политиките й.
Йончева похвали действията на новия президент Румен Радев, чийто медиен съветник бе за кратко. Според нея той е доказал, че не следва директивата на БСП, назначавайки служебно правителство, което не е партийно оцветено. За разлика от останалите български политици, той не бил разпитван в Брюксел, а твърдо поставил изисквания в интерес на България. Кои точно, не стана ясно. Като друга негова заслуга Йончева посочи ветото над Закона за концесиите, който по думите й въвеждал термина "вечна концесия". Тя отбеляза, че президентът не е взимал еднолични решения, но не е позволил и да му бъде упражняван натиск за определени кадрови назначения.
 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване