Thalloderma Shop
02/16/17 06:34
(http://www.klassa.bg/)

Коалицията на „Да(й), България“ се разпада още преди вота

 

„Зеленият“ Ковачев: Не съм правил партия, за да могат вчерашни маляки да се правят на интересни

Коалицията „Движение „Да, България“, зад която стои партията на проваления правосъден министър Христо Иванов и олигарха Иво Прокопиев, както и двете патерици - Зелените и ДЕОС, е на път да се разпадне още преди да се яви на предсрочните парламентарни избори. Между коалиционните партньори избухна спор за разпределението на листите. Петко Ковачев, един от активистите на Зелените, взриви социалните мрежи със свой пост във Фейсбук и разкри завесата в отношенията между партиите в коалицията.

“Дабълчета, Зелените или ще имат водач в София, или потъвате. Мерси!”, написа Ковачев. Това пък предизвика лавина от коментари, които разкриха задкулисното редене на листите на агнешката партия „Да(й), България“, която медиите на олигарха Иво Прокопиев услужливо отразяват. Едни обвиняват Ковачев, че прави дебата публичен, а други казват, че на безотговорното поведение на Да(й), България не бива да се мълчи.

„Само че малките че**джии ще до духат

Не съм правил партия, за да могат вчерашни маляки да се правят на интересни“, пише Ковачев и допълва: „Аз просто казвам, че тайният задкулисен натиск на самоповярвали си човечета приключи. Вчерашните хайвани, които са постигнали нищо, да се оправят. Освен това аз съм никой, но знам... знам много.“ Той дори заплашва, че ще публикува мейлите, които са си разменяли формациите в коалицията.

В спора се включва и протестърът Асен Генов, който открито се разграничи при създаването на Прокопиевата партия за разлика от своята колежка Антоанета Цонева, чиято организация „Протестна мрежа“ се финансира с грантове от соросоидната „Америка за България“. Той дори намеква, че именно Цонева е отрязала Зелените от водаческо място в листите за София. „Разкол ли надушвам?, пише Генов и допълва: „Смяташ, че общата ни позната ще даде на Зелените МИР в София? Гудлък!“ „Смятам, че ако има акъл, ще го направи. И ще се извини за унижаващите "предложения", отвръща пък Ковачев и обвинява „Да(й), България“ в наглост. „Ако имаше акъл, нямаше да си печели за врагове приятели“, заключава Генов.

Братът на Петко Ковачев – Андрей, пък добавя, че “все е розово”, с което разкрива, че

превес в листите за София са получили представители на файтон-партията ДЕОС

В дискусията се включва и бившият СДС лидер Борис Марков. „Ако се дадете за без нищо, мен ще загубите, а 4% няма да скочите“, пише той и препоръчва в коалиционното споразумение да запишат как ще се разпределя субсидията. „При моя нисък праг на търпимост срещу самовлюбени типчета даже много издържах. И, да - не съм си подал документи за място. Хеле пък за „избираемо“, казва накрая зеленият активист.

Междувременно партията на грантаджията Иво Христов „Да(й), България” ще се опита в последния момент да спаси коалицията, като се присламчат към нея като пълноправен член. След като получат от СГС, който се управлява от съратника на Прокопиев Калоян Топалов, решението си за регистрация, ще внесат този документ в ЦИК. Законът позволява да се правят промени в състава или в името на коалициите, като този срок изтича в ЦИК на 18 февруари. Именно в същия ден трябва да влезе в сила решението за регистрация на „Да(й), България. Проблемът идва от това, че 18-и всъщност е в събота и затова адвокатите на агнешката партия ще подадат молба, за да получат документа по-рано.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване