Thalloderma Shop
02/16/17 06:39
(http://www.klassa.bg/)

Конгресът смята да върже ръцете на Тръмп за санкциите срещу Русия

 Председателят на Камарата на представителите на американския конгрес Пол Райън - длъжност, която формално е трета по значимост в САЩ, заяви, че ще подкрепи иницативата на сенатора републиканец Маккейн решението за санкциите срещу Русия, въведени от Барак Обама, да се превърне в закон. Мярката цели да предотврати евентуален опит на президента Тръмп да отмени или смекчи санкциите. 
Конгресмените демократи проведоха извънредно заседание на тема "Тръмп и връзките му с Русия". Те призоваха за независимо разследване на намесата на Русия в изборите на САЩ. В същото време комисиите по разузнаването в Сената и Долната камара започват собствени разследвания. "Американският народ заслужава да научи от чие име Майкъл Флин е разговарял по телефона с руския посланик, и защо Белият дом не предприе нищо, докато не започна да изтича информация в публичното пространство", заяви зам.-председателят на комисията по разузнаването демократът Марк Уорнър.
От своя страна председателят на сенатската комисия по международните отношения - републиканецът Боб Коркър, се усъмни в способността на Белия дом да стабилизира ситуацията след оставката на съветника по националната сигурност Майкъл Флин. Полемиката за връзките на Тръмп с Русия се отразява не само на международните отношения, но влияе и на вътрешната политика на САЩ, заяви Коркър за MSNBC.

segabg.com

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване