Thalloderma Shop
02/17/17 04:54
(http://www.klassa.bg/)

21 независими кандидат-депутати щурмуват властта

 

ЦИК : Вече има интерес от фирми към поръчката за машинния вот

21 независими депутатите ще се опитат да щурмуват властта на предсрочните парламентарния избори на 26 март. По данни на ЦИК за вота са регистрирани 21 Инициативни комитета в общо 13 района. Най-много са в 25-МИР в столицата, където са регистрирани 5 независими кандидати за народни представители.  Регистрираните партии са 13, а коалициите са 9.
Към момента все още няма подадени оферти по поръчката за машинния вот, но има заявен интерес и запитвания от страна на фирми, коментира говорителят на ЦИК Александър Андреев. Повод за коментара му бе проучването на служебния кабинет, че не навсякъде ще може да се осигурят машини. „Рано е да бъдем писимисти, нито оптимисти”, заяви пък другият говорител Цветозар Томов и уточни, че никой няма да бъде лишен от право на глас, независимо какъв е изходът от поръчката за машините.

Имало е жалба относно обявяването на поръчката, но тя е била отхвърлена от ВАС.
8960 към момента са подадените заявления за гласуване от българи в чужбина на сайта на ЦИК. Най-много са от Турция, Великобритания, Испания. 92 заявления са подадени в посолствата.
Кои партии ще ползват медийни пакети ще стане ясно след регистрация на партийните листи. Срокът за тях е 21 февруари. Готов е и първият клип от разяснителната кампания, който трябва да започне да се излъчва от тази събота.
Към момента са регистрирани 18 наблюдатели за вота, стана ясно също така днес.
ЦИК е одобрила нова вид на черновата, която ще облекчи секциите при отчитането на преференциите.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване