Thalloderma Shop
02/17/17 10:46
(http://www.klassa.bg/)

КУПУВАМЕ СЪВМЕСТНО САМОЛЕТИ И ПОДВОДНИЦИ ЗА НАТО

 Европейските съюзници от НАТО се договориха днес да купуват съвместно самолети и подводници и евентуално да създадат нова централа на елитните войски. Европа се опитва да покаже на САЩ, че се отнася сериозно към собствената си сигурност, отбелязва Ройтерс.
 
На церемонията по подписването на споразумението в щабквартирата на НАТО в Брюксел министрите на отбраната на Франция и Германия заявиха, че ще купят транспортни самолети на «Локхийд Мартин» C-130 Джей. Германия, Белгия, Холандия и Норвегия ще участват в закупуването на самолети цистерни А330 на «Еърбъс».

 

 

БГНЕС

«Това многостранно сътрудничество в рамките на НАТО е очевиден начин страните да подобрят значително въоръжените си сили«, като едновременно с това ще се гарантира максимално ефективно използване на средствата на данъкоплатците, заяви Роуз Готемолър, заместник-генерален секретар на НАТО.

 

БГНЕС
 

Подписаните предварителни споразумения, макар и без да са юридически обвързващи, показват, че европейските съюзници от НАТО слагат край на годините на конкурентни национални стратегии, при които Европа оставаше зависима от САЩ за базови дейности като презареждане на бойните самолети във въздуха.

 

БГНЕС

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви, че съюзниците са изправени пред по-големи предизвикателства в областта на сигурността и Алиансът трябва да отговори по съответния начин.

 
 
«Това е начин да повишим ефикасността на това, което правим и да повишим полезната дейност», каза той, коментирайки подписаните договорености.
Алексадра Милева, Дарик

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване