Thalloderma Shop
02/20/17 10:56
(http://www.klassa.bg/)

Александър Мацурев: Хората в Банско ще гласуват за оригинала ГЕРБ, а не за карикатурни копия

 Заместник-кметът на Банско Александър Мацурев може да стане едва вторият депутат от града за последните 10-ина години. Откакто настоящият градоначалник Георги Икономов напусна Парламента, за да поеме кметството, нито една партия не е слагала банскалия на избираемо място в листата си. Сега Мацурев е на 3-о място в тази на ГЕРБ и с огромни шансове да е част от следващото Народно събрание. 7DniBansko.bg се срещна с него не само по тези въпроси.

– Очаквахте ли номинация на толкова предно място в листата на ГЕРБ и на какво повече я отдавате – на свършеното за партията или за града като заместник-кмет?

– Приемам третото място в листата като признание за работата на общинската организация. Не е тайна за никого, че тя няма загубени избори вече десет години, а на последните, бе една от десетте в цялата страна, която се представи с изключителен успех и на втория тур. Едно признаниe за всички членове и симпатизанти от Общината, които, с всеки избор, подкрепят силните, работещите идеи на ГЕРБ. В личен план, приемам третото място като отговорност и дълг!

– Ще разчитате ли на преференциален вот за вас в Банско?

– За мен, като член на партията от нейното създаване, по-важно е гражданите да дадат гласа си за Програмата на ГЕРБ, която е единствено реалистична и ресурсно подплатена. На фона на развихрилия се популизъм и несъстоятелност на другите програми, това е работещото решение. Ако хората, които познават и оценяват моята работа и за Общината, и за ГЕРБ, решат да гласуват преференциално, това само би ме задължило още повече към моите избиратели, но целенасочена кампания в тази насока не бих водил. Пак казвам, точно на тези избори, гражданите не бива да се подвеждат по празни обещания, а да гласуват за единствената партия, която гради , не на думи, а с дела, и това е видимо!

– Смятате ли, че популистките партии могат да объркат сметките на големите такива в Югозападна България?

– Популизмът е порочен модел на политическо поведение, който може да доведе до катастрофални резултати. Моят апел е да не се повеждаме. Тези избори са изключително важни, както за неотменимостта на нашия европейски и евроатлантически избор, така и за продължаване на икономическия просперитет. Всяко връщане назад би било опасно! Единственият разумен избор е ГЕРБ!

– Бойко Борисов официално обяви приоритетите на ГЕРБ в областта на туризма. Сред тях липсваше втория лифт в Банско. Не смятате ли, че това ще е минус за вас в очите на потенциалните гласуващи?

– Една предизборна Програма очертава общата рамка. В този смисъл, не намирам за коректен въпроса Ви. Точно в този панел на програмата са заложени параметрите за развитието на отрасъла и аз, лично, като пристрастен към темата, ги намирам за много модерни и реалистични. Ако правилно съм разбрал въпроса Ви, бих отговорил следното – лесно е да превърнеш един наболял проблем в предизборна пропаганда. Но, хората не са наивни и справедливо задават въпроса – как точно ще го решавате, като нито сте съпричастни, нито имате политическия и властови ресурс, за да го решите?

– При нова партия на власт в държавата, мислите и, че ще има проблеми за Банско като силно изразен град на ГЕРБ?

– Това е доста остаряло схващане. Какво значи да имаме проблем? Казвали са ми, че един Министър председател, някога се е заканвал, че ще превърне родния си град в гето, защото там хората са гласували не по волята му. Уверен съм, че няма да се наложи да се стига до там, защото ГЕРБ убедително печели. За това говорят не написаните на коляно социологически проучвания, а истинските.

– Очаквате ли посещение на Бойко Борисов в Банско по време на предизборната кампания?

– Би било чудесно! Но, дори да не успее да го направи, ние сме наясно, че той много добре знае за успешния модел на управление на Общината, всячески го подкрепя и високо оценява работата на общинската организация на партията. Очакваме по-скоро водача на листата, г-н Цветанов, който винаги ни е подкрепял.

– Преди президентските изори от партията на Марешки се опитаха да откраднат членове на ГЕРБ. Смятате ли, че е възможен подобен ход и сега?

– Няма да коментирам действията на нашите опоненти. Техен избор е да си служат с подобни методи. Ще кажа само едно – хората предпочитат да гласуват за оригинала, а не за карикатурното копие!

– Не се ли притеснявате, че при нов силно изразен протестен вот, нови хора в листите като вас ще платят за грешки на „старите муцуни“ в политиката?

– Очаквам протестен вот срещу популизма и крещящата , бих казал, гьобелсова пропаганда,на някои политически формации, които единствено са донесли разруха на държавата, като разчитат на късата памет на избирателя, Но, той, само за месец, изтрезня. А за стари муцуни да се говори в ГЕРБ , е комично, като се виждат другите листи, някои изкопани от времето на соца..

– Какво ще е вашето лично послание към избирателите в започващата кампания?

– Моето верую е „Никога не се отказвай, когато си прав!”

– Два мандата сте лидер на младежката организация на ГЕРБ в града. Какво от свършеното там ви дава увереност, че вече имате опита да се пробвате в сериозната политика в Парламента.

– Бях лидер, сега поеха по-младите, но си оставам съпричастен, защото МГЕРБ е онова силно преживяване, което пожелавам на всеки млад човек. Ще се радвам тези прекрасни момчета и момичета да продължат младежките инициативи, чийто основи положих, особено на две от тях – „Европа на младите“ и „Банско поздравява Европейския парламент“. Към Парламента поглеждам със самочувствието, което ми дава не само опитът от 10-годишната работа в ГЕРБ, но и като заместник-кмет на Общината. Когато ми гласуваха огромното доверие да вляза в екипа на кмета Икономов, това бе моментът на скок в дълбокото. Сега е друго. Опитът в Общината ме кара да бъда спокоен.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване