Thalloderma Shop
02/20/17 11:33
(http://www.klassa.bg/)

Татяна Дончева: Корнелия няма потенциал за премиер, ще ни докара като Румъния

 Желязната лейди на българската политика разкри особености от българската политическа кухня.

Пред Нова телевизия лидерът на "Движение 21" посочи, че матриархатът се завръща не само на Балканите, но и в Европа. 

 

Относно дебата за личната охрана на президентшата Десислава Радева и нейната реакция в социалните мрежи, Дончева коментира: 

 

"За хората в политиката здравите нерви са много задължителни. Това се отнася и за техните съпруги, съпрузи и деца. Чувала съм много за съпругата на президента. Имам някаква представа за поведението й. Ако може да си тренира нервите, а не да пише постове в клюкарниците. Нищо няма да спечели с това. Колкото си по-обран или си в чужбина дори, толкова по-добре”.

Дончева разби и амбициите на БСП да спечели изборите, а Корнелия Нинова да стане премиер.

"В България всеки може да стане всякакъв. Един човек беше казал, че се изискват две неща - някой да те сложи в списъка и никой да не те задраска от него. Не може рибата да е още в морето, а ти да слагаш тигана. Ако Корнелия Нинова стане премиер, ще станем като в Румъния. Няма потенциал  Нинова да води хората в този  момент. Както казах за Станишев преди време, че няма данни да бъде премиер, така и сега казвам честно мнението си".

"И в Румъния  в социалистическата партия побеждава едно лоби, което прилича на това на Кирил Добрев. Резултатът - победа на парламентарните избори и след два месеца - пълен провал", обясни тя.

Олигарсите управляват БСП, а ключови хора са свързани с това и с модела „Кой”, категорична е Дончева.

Към листите и обновяването на столетницата лидерът на "Движение 21" също е критична

„Не може Тома Томов на четвърта възраст да е новото лице на партията. Да разказва за Доналд Тръмп. От 25 години за друго не сме го чули да говори. Елена Йончева за външна политика ли я подготвят? В парламента няма кой да пише закони. След оттеглянето на Любен Корнезов, няма кой да пише дори една жалба до Конституционния съд. Журналисти, ченгета и артисти ли ще пишат закони?

 

Въпреки опитите на Кънчо и Сънчо да кажат, че никой не може освен техните предпочитания да влезе в парламента, ние с АБВ имаме реален шанс. Андрей Райчев има потенциал да е сватята на ГЕРБ и БСП за брак по сметка. Това е извратено за симпатизантите и на двете партии”, коментира бившият член на БСП.

"Политическите цели и това, което трябва да се случи в политиката, трябва да са различни и настрани от личните отношения. В политиката не може да се говори само с хора, които ви харесват”, отговори Дончева за това, защо се е съюзила с опонента й в БСП Румен Петков. 

 

vlasti.bg

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване