Thalloderma Shop
02/21/17 05:11
(http://www.klassa.bg/)

Бареков: За Христо Иванов политиката е само бизнес

 Евродепутатът Николай Бареков за пореден път се разграничи от Христо Иванов и партията „Да(й), България“, която му е поверена. Взех решение да не се нареждам до Марешки, Радан, Каракачанов, Витков, Христо Иванов и всички останали на тези избори. Обещанията, които дават на хората, ги превърнаха в обикновени ало-измамници. За всички тези хора политиката се явява бизнес и насъщно препитание, обяви Бареков във връзка с решението си да не участва на предстоящите предсрочни избори за НС, въпреки че ЦИК регистрира партията му с новото й име „Презареди България“. Той бе категоричен, че няма да впише листи с кандидат-депутати в нито един МИР.

Защо се отказвам, като след толкова много мъки и усилия стигнахме почти до края, отговарям: Когато достигнах края, видях, че съм стигнал до цирк, в който маймуните и лъвовете изнасят представление, а аз съм вълк, може би единак. Както знаете, вълкът, макар и не цар на животните, е единственото животно, което не играе в цирка, обосновава се Бареков.

Междувременно стана ясно, че коалицията „Движение Да, България“, зад която стои партията на проваления правосъден министър и двете патерици на олигарха Иво Прокопиев „Зелените“ и ДЕОС, е редила листите за вота на тъмно, въпреки обещанията за прозрачност. За това свидетелстват куп коментари в социалните мрежи. В предварителните правила за номиниране е посочено, че всеки един член ще бъде запознат с листите и ще може да подаде сигнал срещу някой от кандидатите, стига да смята, че не отговаря на условията. Оказва се обаче, че голяма част от хората не знаели кой точно влиза в листите, въпреки че крайният срок за тяхната регистрация в РИК изтича утре.

„A за София кога? Питам, щото докато се разбере и ще се шмугне охлюва в храсталака“, е написал един от потребителите.

Паралелно с това се оказа, че очевидно стресната от социологическите проучвания, които не й дават никакъв шанс за място в НС, „Да(й),България” е решила да разчита и на някои по-известни лица с не дотам лош имидж като лидера й, като в листите й е попаднала и актрисата Луиза Григорова, станала известна с ролята си в сериалите „Стъклен дом“ и '“Дървото на живота“.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване