Thalloderma Shop
02/21/17 05:09
(http://www.klassa.bg/)

Продадоха телефона на Хитлер

 Личният телефон на Адолф Хитлер (1889-1945) беше продаден на търг на аукционна къща "Александър хисторикъл окшънс" в американския град Чесапийк, щата Мериленд, за над 240 хиляди щатски долара.
В сумата е включена и таксата за аукционната къща. Прогнозната стойност беше 200-300 хиляди долара. Името на купувача не беше съобщено.
Върху гърба на тъмночервения телефон са гравирани символът на нацистката партия и името на Хитлер. Руски офицери са го дали на британския офицер Ралф Рейнър, по време на визита в бункера на Хитлер в Берлин. Британецът починал през 1977 г. Според аукционната къща, съветските военни са предложили да подарят на Рейнър черния телефон на жената на фюрера Ева Браун, но той отказал, понеже любимият му цвят бил червеният.
Апаратът е от черен бакелит с шайба. Според експерти обозначенията на телефона свидетелстват, че той е изработен през април 1940 г. в завода на германската фирма "Сименс" в Берлин.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване