Thalloderma Shop
02/22/17 10:17
(http://www.klassa.bg/)

Диетоложка посочи колко протеин ни трябва, за да отслабнем качествено и... дълготрайно!

 Когато става въпрос за отслабване, повечето хора обръщат внимание само на калориите. Експертите обаче казват, че те не са най-важното, а е време да погледнем от друг ъгъл – а именно да се фокусираме върху протеина. Защо? Според диетолога Александра Милър приемът на достатъчно количество протеин е много важен за отслабването, защото ни държи дълго сити, позволява да изградим мускули и ни дава достатъчно енергия.

И ако всяко тяло и диета са уникални сами по себе си, протеинът се оказва универсалната формула, която ще ни помогне в пътя към отслабването.

"Нуждата от протеин зависи от телесното ни тегло и в някои случаи от дневния прием на калории. Като правило минимумът е около 0.8 грама протеин на 1 кг телесно тегло за жените. T. e, ако искате да отслабнете, трябва да увеличите приема с около 50 на сто.
Според Милър този допълнителен прием на протеини ще помогне за запазване на мускулната маса по време на отслабването, особено ако се комбинира със силови тренировки, както и ще контролира апетита.

Освен това е важно да се обърне внимание и на източника на протеин, защото не всеки е еднакъв.

"Не забравяйте, че за да отслабнете, трябва да имате калориен дефицит. Следователно търсете източници, богати на витамини, минерали и важни за здравето нутриенти. Такива са постно месо, като пилешко или свинско, яйчен белтък, мляко, риба и ядки и семена.

Освен това трябва да намалите приема на мазнини и въглехидрати и да ги замените с по-добри опции като зехтин, авокадо, пълнозърнести храни и зеленчуци, съдържащи скорбяла.

Източник: profit.bg

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване