Thalloderma Shop
02/22/17 05:44
(http://www.klassa.bg/)

Отрязаха пипало на банкера беглец за БТК

 

КЗК отказа да гледа поредната жалба на измамника Луврие

Комисията за защита на конкуренцията отряза поредното пипало на банкера беглец Цветан Василев - Пиер Луврие, което се опитваше да се увие около БТК. С решение, публикувано днес, КЗК отказва да образува производство по жалба на "ЛУВРИЕ ИНВЕСТМЪНТС КЪМПАНИ 33 С.А." - фирмата на белгиеца с руски паспорт Пиер Луврие, която прави отчаяни опити да спъне сделката за продажбата на българския телеком на бизнесмена Спас Русев. „Вива Телеком Люксембург“ купи InterV Investment S.à.r.l., притежаваща фирмите от групата на телекома, още в края на 2015 г. КЗК разреши сделката месец след това. Луврие обаче обжалва сделката с абсурдния мотив за концентрация в сектора, имайки предвид, че фирмата купувач не контролира никакви компании в България към момента на продажбата.

Луврие изскочи от ръкава на скандалния Малофеев

като още в началото на 2015 година полуанонимна групичка от „международни инвеститори“, придобили известност като Бандата за 1 евро, се появиха в България с мераците да откупят именно на цена от 1 евро най-апетитните компании, купени с пари от КТБ, които Цветан Василев източи от трезора. Елементарната им и нагла схема бързо бе разкрита и осуетена от компетентните органи, които се опитват да съберат активите на КТБ, за да върнат парите на измамените от банкера беглец вложители. Луврие и друг от свързаните с Малофеев лица – Димитрий Косарев, обаче продължиха периодично да правят опити, включително и чрез съдебни дела, да запазят контрола на Цветан Василев върху компаниите.

Мераците на банкера беглец да си върне позициите

в България чрез свои подставени лица, представящи се за чужди инвеститори, проличаха и с последната активност на друг от шайката за 1 евро – човека на скандалния олигарх Константин Малофеев - Димитрий Косарев. Преди по-малко от седмица Косарев се опита да създаде интрига във футболния клуб „Левски“, като пусна поредната си публична димка – че иска да инвестира в отбора. Необичайната му активност бе силно подкрепена от фабриката за фалшиви новини, създадена от медиите на кръга „Капитал“ и присъдружните им сайтове, както и от политици, произведени от лабораторните проекти на Командира от Драгалевци. Прегръдката на създадените от Костов олигарси Цветан Василев и Иво Прокопиев отново излезе наяве. В конкретния случай с „Левски“ мокрият сън на банкера беглец беше по примера на ортака му Гриша Ганчев да получи достъп до агитките на клуба, чрез които да може да оказва публичен натиск в негова защита. А той определено ще има нужда от защита, защото часът на екстрадирането му от Белград и изправянето му пред българския съд наближава.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване