Thalloderma Shop
02/24/17 18:33
(http://www.klassa.bg/)

Евродепутати искат ЕС да върне визите за американци

 Евродепутатите може да призоват Европейската комисия временно да върне визите за граждани на САЩ, пише Економик.бг. Целта е да се насърчи Вашингтон да отмени визите, изисквани за граждани на България, Хърватия, Кипър, Полша и Румъния. Наскоро групата на социалистите и демократите в ЕП призова ЕС отново да въведе визи за гражданите на САЩ.

Следващата седмица се очаква Европейският парламент да приеме резолюция по въпроса с визите, изисквани от САЩ за гражданите на някои държави от ЕС, сред които и България. Това се посочва в програмата за предстоящата сесия на ЕП в Брюксел.

През декември миналата година ЕК представи доклад, в който се отчете липса на напредък по преговорите с Вашингтон за премахването на визите за някои граждани на ЕС.

Премахването на визовия режим със САЩ остава приоритет за ЕС, заяви по-рано еврокомисарят по вътрешните работи и гражданството Димитрис Аврамопулос. Той обеща въпросът да остане на дневен ред и при новата администрация във Вашингтон.

Според ЕК обаче връщането на визите за граждани на САЩ би имало значителни отрицателни последици за политиката, търговията, туризма и икономиката на ЕС. Аврамопулос уточни, че подобен ход би коствал 6.8 млрд. евро на ЕС, би довел до загубата на 140 хиляди работни места в европейската туристическа индустрия и до спад с 22 на сто в броя на посещаващите Европа граждани на САЩ.

segabg.com

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване