Thalloderma Shop
02/25/17 08:17
(http://www.klassa.bg/)

Кон за снимки на клип – на цената на ламборгини

 

Галена и Гери-Никол с най-големи бюджети в попа и фолка

Да наемеш за снимки на музикален клип кон от елитната липицанска порода, се оказва толкова скъпо, колкото да подкараш и чуждо ламборгини за няколко часа. Представител на расовите жребци, които пленяват публиката при демонстрации на испанската школа по езда в цял свят, ще акостира сред декор за минимум 1000 лв. на ден, показа проверка на „Монитор”. В България собственикът на такова животно е само един, а другата опция е то да бъде транспортирано от Виена, което ще натовари джоба на изпълнителя с допълнителни разходи по логистиката. Работата с липицанер изисква и сериозна инвестиция на време – артистът трябва да тренира с него поне месец, за да се опознаят и след това да се стиковат пред камерата. Такъв кон например препуска в ритъма на „Лиляно моме” на фолклорната дива Дения Пенчева. От друга страна, минималната сума за наем на лъскава спортна кола от висок клас варира от 1000 до 2000 лв.

Около

 

500 евро е мизата за полицейска патрулка

 

по американски тертип от гаража на филмовите студиа на „Ню Бояна”, а за ретро возила цената е същата, но в левове.

Сред топимената на фолка, които сравнително често експлоатират екстериора на улиците в Ню Йорк или Лондон, са Азис и Галена. На фона на имитацията на римски колизеум Костинбродския славей засне испанската версия на хита си „Хабиби”, а за „Една жена” Галена нахлу със свита полуголи девойки в траур в катедралата „Сейнт Пол”. Откритието на Милко Калайджиев държи първенството за най-висок бюджет за снимки на видео – проектите й варират от 50 000 до 70 000 лв., научи „Монитор” от хора в бранша. Това се дължи на избора на локации, които са най-скъпото перо в случая. За удоволствието да играе черна вдовица в „Една жена” например певицата е броила по 10 000 лв. за два снимачни дни. „Не пред хората” тя снима в Кремиковци с танкове, ползвани за реквизита на последните две части на „Непобедимите” със Силвестър Сталоун.

Според спецове в гилдията за изпълнителите е

 

по-евтино да излизат в чужбина

 

отколкото да плащат за полеви работници и сценографи на родна земя. Достатъчно е да са въоръжени с камера тип фотоапарат, да са екип в камерен състав и да имат разрешително за снимки на съответните места. Видеото към „Готина и луда”, по-известно в градския фолклор като „Яката дупара”, струва на родителите на Гери-Никол около 70 000 лв. За всеки от куплетите любимката на тийнейджърите показва уменията си в туърка на територията на Испания, Турция и България. На родна земя със строежа на декори стойността на проекта е щяла да удари 120 000 лв., споделят за „Монитор” хора от средите.

Гери-Никол в скандален клип

 

За сковаване на четири стени в студио и изграждане на елементарна „стая” артистите трябва да дадат между 5000 и 10 000 лв. Такава е ползвана в „Ослушай се” на „Ъпсурт”, но конструкцията й накланя рапърите почти под невъзможен ъгъл. Крайният ефект на екран е все едно Хазарта и компания всеки момент ще започнат да се борят с гравитацията. „Не се знаеше дали подът ще ги издържи, трябваше да сме изключително внимателни”, казва за „Монитор” режисьорът Валери Милев. Една от куриозните случки с герой във видеото датира от началото на кариерата му. Снимал е „Не ме обичаш вече” на Сантра и Спенс, в който специално участие има ягуар. Намерил го чрез камбоджанец, който го отглеждал в дома си като куче. „Отидохме да го видим, човекът излезе от стаята да направи кафе и в един момент зад стъклото на вратата светнаха две зелени очи. Беше леко смразяващо. После, докато снимахме със Сантра, ягуарът се изправи на два крака и я прегърна. Ноктите му взеха да й създават дискомфорт и едва го махнахме от нея. Водихме ягуара и в един магазин на „Раковска”, правихме тунел, за да мине необезпокояван”, спомня си Милев. Към днешна дата Законът за защита на животните не позволява дивите животни да бъдат снимани във филми, фотосесии, както и да бъдат експлоатирани в цирка. Това накарало фолкпевицата Дебора да се огледа за леопард от Сърбия, която не е членка на ЕС и там рестрикциите не важат. Тя се отказала от екзотичния екземпляр заради непосилната цена – за да й го докарат за снимки на клип, трябвало да брои 30 000 евро.

Сред изпълнителите, прежалили сума за един уикенд в Банско за наем на животно в клип, е Малина. Наскоро тя инвестирала 1000 лв. в сокол.

Най-евтини за наем са змиите, а

 

най-търсени в последно време са вълците

 

Цели три хищника взимат участие във видеото към „Инстинкт” на Графа. „Те се снимат в много продукции в Киноцентъра, опитни актьори са и си имат дубльори досущ като хората. Основно ползвахме два вълка, но за кадрите с озъбената муцуна например ползвахме трети. Бяха си с дресьор на терен”, обясни звездата. Удоволствието да обмениш енергия с такъв екземпляр на терен за ден не пада под 500 лв., споделят запознати за „Монитор”.

Толкова е минималната сума и за наем на сграда. За толкова на ден може да бъде нает полуразрушеният хотел „Родина” в столицата, на чийто покрив Камелия снима видеото към „Минута живот”. За толкова, но на приятелски начала може да бъде ангажирана и луксозна къща. За „Почти перфектен” фолкзвездата Емануела избира бивша резиденция на дипломати в полите на Витоша, като един от последните й обитатели е бил английският посланик у нас. Съдържателят поискал 5000 лв. за снимачен ден, но впоследствие свалил цената. Поразяващата уста на фолка може да се похвали и с един от най-евтините, но ефектни аксесоари в клип. За дуета й с Константин „Не ме заслужаваш” екипът й взел 30 хартиени фенера от популярен детски магазин в столицата.

 

 

За главни роли

 

ММА бойци и топмодели се цанят за по 1000 лв.

 

От 500 до 1000 лв. варират хонорарите на хората с главни роли във видеоклип. Дали ще е професионален актьор, ММА шампион ( от „Пак и пак” на Теодора), топмодел или познато лице от малкия екран, като Никол Станкулова, няма значение. Във видеото към един от първите си големи хитове „Няма” Азис снима Цеци Красимирова срещу 500 лв. Толкова взема Маги Желязкова в „Ти ме размаза”. „Сега нито тя, нито Цеци ще поискат и лев на Азис. Не само защото са близки. Той е голяма звезда и масово хората биха се включили в негов проект заради престижа и популярността”, казват спецове от бранша.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване