Thalloderma Shop
02/27/17 06:29
(http://www.klassa.bg/)

55-60 долара за барел петрол до края на 2017 г.

 Между 55 и 60 долара за барел ще  струва петролът до края на годината, прогнозира Централната банка на Катар (QNB), пише Gulf Times.

След решението си за намаляване на добивите ОПЕК успя да намали излишъците на нефтения пазар. Така един от основните фактори за промяна в конюнктурата ще бъде производството на шистов петрол в Северна Америка, който също ще се котира от 55 до 60 долара за барел, смятат от QNB. От катарската банка очакват смятат още, че свиването на предлагането от страна ОПЕК е предпоставка за цени и над 60 долара, но преминаването на този праг ще върне на пазара производители, имащи по-високи разходи за изпомпването на нефта и има риск от ново пренасищане на пазара.

От QNB не очакват след юни продължаване на договорката на страните от нефтения картел и някои други извън него за съкращаване на производството. Катарските финансисти очаква през второто полугодие добивите да се върнат на нивото от преди подписването му.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване