Thalloderma Shop
02/27/17 06:37
(http://www.klassa.bg/)

Кредитите за автомобили достигнаха 1,16 трлн. долара

 Обемът на всички кредити за покупка на автомобили в САЩ година достигна 1,16 трлн. долара през миналата, което може да доведе до нова банкова криза в страната, пише Bloomberg, като се позовава на данни от Federal Reserve Bank of New York. Така на всеки жител в САЩ, имащ шофьорска книжка вече се падат по 6100 долара кредит за покупка на кола.

Според експерти при спукване на балона на автокредитите най-чувствителни загуби ще понесат големите автомобилни производители. За да си увеличат продажбите си до рекордните 17,55 млн. коли, те отпускат заеми със срок на изплащане 6-7 години без много-много да проучват кредитните досиета. През последните 2 години на американци с нисък кредите рейтинг са били дадени автозаеми за 244 млрд. долара, което е близко до рекорда от 2006-2007 г. от 254 милиарда.

Големият обем на автокредитите, немалко от които не се обслужват, удря по пазара на ценни книжа, обезпечени именно с такива заеми. По данни на Асоциацията на участниците в индустрията за ценни книжа и финансовите пазари обемът на този пазар през ноември е бил със 7,5% спрямо началото на миналата година. Загубите му може да доведат до намаляване на доверието на инвеститорите към този финансов инструмент, смятат финансови експерти от Moody's.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване