Thalloderma Shop
02/28/17 14:24
(http://www.klassa.bg/)

Нинова: Готови сме да управляваме, но не с ДПС и ГЕРБ

 Лидерката на БСП предлага бързо допитване какъв дебат иска народът. Борисов: по женски акъл не се водя
Готови сме за опозиция, но се готвим да управляваме. Това обяви в предаването „Тази сутрин” лидерът на БСП Корнелия Нинова. Последните социологически проучване показват почти равни резултати на ГЕРБ и БСП на парламентарните избори на 26 март и дори лека преднина за социалистите.
Нормално е лидерът на партията, която е спечелила, да е кандидат за премиер, отговори лидерът на въпроса дали се готви за поста министър-председател.
На въпроса с кого ще управлява БСП след изборите тя не даде конкретен отговор. Категорична беше, че няма да е с ДПС. С ГЕРБ пък имали големи различия.
На въпроса дали ще има дебат между двете най-големи партии тя уточни, че ще има, ако Бойко Борисов е готов на дебат с нея. Ние сме лидери и трябва да се срещнем очи в очи. Не се конферансиета на екипите си”, заяви тя.
„Лидерски сблъсък очевидно няма да се случи, защото Борисов не желае. Днес ще продължим да разговаряме. Ако има формат лидер-лидер и отделен екип-екип, дебат ще има”, уточни Нинова.
Тя обяви още, че една от основните разлики между БСП и ГЕРБ е в ролята на държавата.
Относно обвиненията на Бойко Борисов към членовете и кандидат –депутатите на БСП Нинова обяви: „Половината активисти на ГЕРБ са бивши членове на БКП” и припомни, че Борисов едно време е напуснал МВР, за да не напусне БСП заради деполитизацията.
Бойко Борисов показва как не трябва да се държим в предизборната кампания, каза още Нинова.
Според нея доскорошните управляващи са оставили младите българи да се оправят както могат. От БСП обаче не се отказват от идеята си, ако управляват, държавата да опрости лихвите за млади хора, които искат да си купят жилище или искат да стартират свой бизнес. По думите на Нинова левицата вече е прилагала тези мерки и посочи как това ще стане.
"Ще направим закон, с който частните банки ще трябва да се съобразяват. Не вярвам, че те ще изтеглят бизнеса си от България заради подобно нещо, защото през 2008 г. от БСП въведохме същите мерки", каза още Нинова.
Тя добави, че от левицата са готови да сложат таван на субсидиите, които се раздават в земеделието. Според нея 80% от европейските пари се разпределят между 20% от занимаващите се със земеделие.
"Ще има преразпределение на парите и разликата ще се дава на малките производители. Не може да оставим малкият бизнес да загива", заяви Нинова, като уточни, че всичко това преминава през разбиването на модела "Кой", от който тя никога не била част и който крадял 10 млрд. лв. годишно от народа.

В 10 ч. днес:
Разговарях с г-жа Нинова по телефона преди минути и тя за пореден път отказа всички форми на дебат, които трите национални телевизии, аз и моят екип предложихме, написа във ФБ Бойко Борисов току що. Очевидно г-жа Нинова има проблем да представи екипа си и държи дебат да не се състои. За пореден път заявявам, че приех в първата част на дебата, в отделен модул, да спорят екипите на Политическа Партия ГЕРБ и БСП. Съгласих се на пряк дебат между мен и г-жа Нинова във втора част, в абсолютно отделен модул. Г-жа Нинова отказва. Аз и екипът ми ще бъдем на 1 март 2017 г. в зала 6 на НДК, където сме поканени от трите национални телевизии в 19:30 часа.

В 11.30 днес:
Екипът на БСП предлага лидерският дебат между Корнелия Нинова и Бойко Борисов да бъде очи в очи. Това съобщиха от пресцентъра на Националния съвет на БСП. Неприемливо е за нас да се смесват формите - експерти и лидери заедно, защото хората заслужават да чуят от първо лице визията на всеки един лидер за бъдещето на България. Съгласие по това не беше постигнато между екипите на БСП и ГЕРБ и затова лидерският дебат не може да бъде осъществен.
Корнелия Нинова е готова и чака- когато ГЕРБ решат, че искат лидерски дебат очи в очи, да дебатира с Бойко Борисов по важните за страната и гражданите теми. 


В 13.45 днес:
Г-н Борисов ми предложи по телефона утре да направим дебат между нас двамата, заедно с екипи, като заяви, цитирам: „Да представим екипите, да направим встъпителни думи, ние двамата да се оттеглим, да си пием кафенцето и да ръкопляскаме”. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова, съобщиха от партията.
За разлика от него, ние приемаме политиката за сериозно занимание, а не за шоу програма. Затова оставаме на позиция, че го предизвиквам на лидерски дебат. Смятам, че той се страхува от това и се крие зад експерти.
Експертите не могат да носят политическа отговорност. Искам лидерски дебат и всеки да заяви визията си накъде ще води България, ако спечели изборите, отбеляза Нинова. За да спрем с размяната на реплики, имам едно предложение към ГЕРБ. Все се позоваваме на народа- какво иска той и какво ни е поръчал. Предлагам те да посочат една социологическа агенция и ние да посочим една, и да направим бърз сондаж, какво иска българският народ да види и да чуе – лидерски дебат или експертни разговори, и да се съобразим с желанието и волята на народа, каза още Нинова. 

В 14 ч. днес:
"Вижте, много обичам жените, но по женски акъл никога не съм се водил", коментира Борисов предложението за социологическите сондажи. Лидерът на ГЕРБ заяви, че утре той и екипът му ще се явят в НДК и ще използват безплатно представеното време да говорят.
 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване